Korte intro Schoolexamenbank Groen Home Voor VMBO Korte intro Schoolexamenbank Groen

Korte intro Schoolexamenbank Groen

Wat is Schoolexamenbank Groen?

Schoolexamenbank Groen is een digitale itembank met gevalideerde kennisvragen en praktijkopdrachten (items) voor de beroepsgerichte schoolexamens vmbo groen. Met deze items kunnen docenten van AOC’s en van deelnemende VBG-scholen hun eigen schoolexamens samenstellen volgens erkende kwaliteitsnormen en goede toetsmatrijzen. Theorie-examens kunnen online en schriftelijk afgenomen worden; praktijkexamens alleen schriftelijk.

Hoe krijg ik toegang tot deze itembank?

Schoolexamenbank Groen is beveiligd met een inlogcode. U kunt inloggen met uw schoolaccount waarmee u ook inlogt op de digitale systemen van uw school. Maar u moet wel eerst met uw schoolaccount toegang krijgen tot onze applicaties. Op deze pagina leest u dat de aanvraag daarvoor heel eenvoudig is.  

Hoe log ik in op Schoolexamenbank Groen?

Schoolexamenbank Groen is bereikbaar via www.schoolexamenbankgroen.nl. Kies ‘Inloggen als docent’ en daarna ‘Log in met je schoolaccount’. Na inloggen komt u op de home-page. Via ‘Stel een schoolexamen samen’ opent de wizard voor het samenstellen van een schoolexamen. Door u samengestelde examens vindt u onder de knop ‘Mijn schoolexamens’.

Hoe werkt Schoolexamenbank Groen?

In Schoolexamenbank Groen zijn een groot aantal examenvragen opgenomen, zowel theoretische als praktische examenvragen. Deze examenvragen zijn door ons gekoppeld aan eindtermen van examenprogramma Groen. Als u een schoolexamen wilt samenstellen, geeft u in de wizard aan voor welke leerweg, profielmodule, keuzevak, deeltaken en/of eindtermen u dat wilt doen. Vervolgens krijgt u alle examenvragen te zien die door ons gekoppeld zijn aan uw selectie. U bekijkt de vragen en maakt daaruit een keuze voor uw schoolexamen. Eenvoudiger kan het niet.

Zijn er ook kant en klare schoolexamens?

U kunt ook gebruik maken van een aantal voorbeeldexamens die wij reeds samengesteld hebben. U kunt deze als schoolexamen inzetten, maar u kunt ze ook aanpassen en opslaan als een eigen schoolexamen.

Schoolexamens delen met collega’s

Een samengesteld examen kunt u delen met collega’s op de locatie en/of met collega’s van uw AOC. [PS: in de Schoolexamenbank wordt een AOC een ‘samenwerkingsverband’ genoemd] Delen biedt de mogelijkheid om samen te werken aan het samenstellen van een schoolexamen. Voorwaarde is wel dat u in uw persoonlijk profiel van Schoolexamenbank Groen uw schoollocatie goed hebt ingesteld.

Meer informatie over Schoolexamenbank Groen vindt u via de menustructuur van deze website.