Toegang tot examenproducten Home Voor VMBO Toegang tot examenproducten

Toegang tot examenproducten

Werken in een afgeschermde omgeving

De vmbo-examenproducten van Groene Norm zijn beschikbaar via www.groenproeven.nl en www.schoolexamenbankgroen.nl. Om oneigenlijk gebruik en misbruik te voorkomen zijn de examenproducten achter een inlogcode geplaatst.

Inloggen met Entree-account

Om in te loggen is een Entree-account en een digicode noodzakelijk. De schoolaccount waarmee docenten inloggen op de schoolportal, de elektronische leeromgeving en het schooladministratiesysteem is meestal al een Entree-account. Met de digicode is de toegang tot Schoolexamenbank Groen en de PvB-bank extra beveiligd. Alleen gebruikers die deze code aan hun Entree-account gekoppeld hebben, kunnen de examenproducten benaderen. Zo kunnen we misbruik voorkomen.

Digicode aanvragen

Medewerkers van scholen die deelnemer zijn aan Groene Norm kunnen een digicode aanvragen door een mail te sturen naar [email protected]. Geef in de mail aan dat u een digicode wilt ontvangen en vermeld daarbij uw naam en uw school. U ontvangt vervolgens de digicode via uw mailbox. Deze digicode moet u eenmalig activeren. Na het activeren van de digicode kunt u met uw schoolaccount zowel inloggen in de PvB-bank van Groen Proeven als in Schoolexamenbank Groen.

Persoonlijk profiel in Schoolexamenbank Groen

Het is belangrijk dat u bij de eerste keer inloggen in Schoolexamenbank Groen uw persoonlijk profiel controleert en verder invult. U komt bij uw persoonlijk profiel door te klikken op uw inlognaam bovenin de menubalk.

  • Controleer uw voornaam en achternaam.
  • Kies bij ‘scholen’ de locatie waar u werkzaam bent. De juiste locatie is belangrijk om examens te kunnen delen met de collega’s op uw locatie.
  • Vink het vmbo-profiel aan waarvoor u examens wilt samenstellen: Groen.
  • Vink de profielmodules van examenprogramma profiel Groen aan waarvoor u examens wilt samenstellen.
  • Vink de keuzevakken aan waarvoor u examens wilt samenstellen. Daarvoor moet u wel flink naar beneden scrollen.
  • Sla uw gewijzigde persoonlijk profiel op. Scroll daarvoor verder naar beneden en klik op de knop ‘sla mijn profiel op’.

Let op: Zolang u in uw persoonlijk profiel (nog) geen profielmodules en keuzevakken heeft aangevinkt, kunt u ook geen examens samenstellen.